Börjat tröttna på trädgårdsskötsel?

Det finns många fördelar med att hyra bostad. Du behöver exempelvis inte klippa gräset. AllboHus har många lägenhetstyper att erbjuda. Klicka på länkarna till höger för att läsa om våra områden eller se våra lediga lägenheter. Du kan även registrera din kravprofil och ställa dig i vår kostnadsfria bostadskö.

Vi vill att du ska trivas i din bostad.

Vi tror att tillgänglighet leder till bra service. Därför har vi samlat all information som rör din lägenhet här på vår hemsida. Genom hemsidan kan du även snabbt och lätt göra felanmälan och till exempel se dina hyresavier via Mina Sidor.

Om AllboHus

AllboHus Fastighets AB är ett allmännyttigt bostadsbolag som sedan 1948 hyr ut lägenheter och lokaler i Alvesta kommun. Idag har vi ca 1900 lägenheter och 200 lokaler belägna i nästan alla tätorter i kommunen. Hos oss finner du både marklägenheter och traditionella hyreslägenheter i olika format.

Anmäl alltid direkt om något är fel.

Det är enkelt och inte speciellt tidskrävande att göra en felanmälan via Mina Sidor på vår hemsida. När den sedan är gjord kan du följa händelseförloppet dygnet runt. Klicka på länken till höger och följ instruktionerna.

Senaste Nyheter

Se alla nyheter

Kundtjänst stänger tidigare

Kundtjänst stänger tidigare

Fredagen den 29 maj stänger vår kundtjänst för dagen kl. 12.00, detta på grund av personalutbildning. Under den Corona-anpassade utbildningen är vi noga med att hålla avstånd till varandra.

Under eftermiddagen är du välkommen med ditt ärende via mail eller mina sidor på www.allbohus.se

AllboHus bjuder på halva hyran i ett halvår!

AllboHus bjuder på halva hyran i ett halvår!

På bästa läge med utsikt över Alvesta och naturen runt knuten, välkommen till Huldas väg.

Ta chansen att hyra en lägenhet på lugna och trygga Huldas väg. Lägenheternas öppna planlösningar bjuder på moderna kök, stort ljusinsläpp och noggrant utvalda ytskikt. Kvarteret Huldas väg är litet och mysigt och består av 2st tvåvåningshus med totalt 24 lägenheter byggda år 2016.

Lägenheterna har antingen egen uteplats eller egen balkong, vad passar dig bäst? Att bo här är optimalt för dig som vill bo i ett lugnt område med närhet till naturen men samtidigt på ett enkelt sätt kunna ta dig till centrum.

Passa på att hyra nu så bjuder vi på halva hyran i 6 månader!
Välj att hyra en lägenhet på Huldas väg så bjuder AllboHus på halva hyran under dina 6 första månader som hyresgäst. Ett speciellt erbjudande från AllboHus till dig. Ett perfekt tillfälle att få ett nytt trivsamt hem till en förmånlig hyra.

Alla våra lediga lägenheter hittar du på www.allbohus.se

Observera att erbjudandet bara gäller lägenheter på Huldas väg samt dig som tecknar nytt avtal innan den 1 augusti (med inflyttning fram till nov20).

Öppettider Kristi himmelsfärds helgen

Öppettider Kristi himmelsfärds helgen

Torsdag 21 maj, Kristi himmelfärdsdag: Stängt

Fredag 22 maj: Stängt

Under Kristi himmelsfärds helg håller AllboHus kundtjänst stängt. Du vet väll om att du kan göra felanmälan dygnet runt på mina sidor på www.allbohus.se? Vid fara för fastighet ring AllboHus beredskapstelefon på 0472 -153 85.

Vi önskar en trevlig långhelg och hoppas på soliga dagar

50 stycken hyresgäster tar del av gratis internet

50 stycken hyresgäster tar del av gratis internet

Under maj och juni bjuder AllboHus och kommunikationsoperatören ViaEuropa på fritt internet till alla som är anslutna, men som inte köper internet i dagsläget. Erbjudandet gäller AllboHus hyresgäster som är 70 år eller äldre.

I nuläget har 50 stycken av våra hyresgäster valt att ta del av erbjudandet, något vi är mycket glada över!

Med detta erbjudande hoppas vi kunna hjälpa våra äldre att hålla kontakt med vänner och familj, ta del av samhällsviktig information och kanske testa nya e-tjänster.

Är du inte ansluten? Ta del av erbjudandet du med, redan idag!

Pressmeddelande: Stefan Blomqvist tillsätts som tf VD för Allbohus

Pressmeddelande: Stefan Blomqvist tillsätts som tf VD för Allbohus

Idag fattade Allbohus styrelse beslut om att tillsätta en tillförordnad VD för Allbohus Fastighets AB förordnandet är tidsbegränsat och samtidigt påbörjas en rekryteringsprocess efter en ny VD för bolaget.

Stefan Blomqvist har lång erfarenhet inom fastighetsbranschen, både från den offentliga och den privata sidan. Att axla rollen som tf VD för Allbohus blir att ta sig an en roll han känner sig bekväm i utifrån tidigare erfarenheter. Stefan börjar den 15 juni och hans tillfälliga förordnande löper ut den 31/12 2020

  • Vi är mycket glada att Stefan hade möjlighet att ta sig an uppdraget som tf VD för Allbohus. Hans breda kontaktnät och långa erfarenhet av fastighetsbranschen gör att vi kan få en stabil fortsättning på det utvecklingsresa som nu sker på Allbohus, säger ordförande Per Ribacke.

Samtidigt fattade styrelsen idag beslut om att omgående starta den långsiktiga rekryteringsprocessen. Målet är att den ska vara klar efter sommaren och att vi kan ha en ny VD på plats i januari 2021.

  • Det är viktigt med en öppen och transparent rekryteringsprocess där vi har gott om tid att rekrytera en VD som vi tror bäst leder Allbohus vidare i den expansionsfas och tillväxt kommunen befinner sig i, säger Per Ribacke.

AllboHus Fastighets AB är ett allmännyttigt bostadsbolag som ägs av Alvesta kommun. AllboHus grundads 1948 med ambition att hyra ut lägenheter och lokaler i Alvesta kommun.
Bolaget har idag ca 1900 lägenheter och 200 lokaler belägna i nästan alla tätorter i kommunen. Det arbetar ca 100 anställda i bolaget.

Bolaget äger och förvaltar såväl fastigheter som verksamhetslokaler och är en viktig del av Alvesta kommunkoncerns utveckling mot en attraktiv kommun att leva, bo, besöka och verka i.

Kontakt
Per Ribacke, KSO tillika ordförande för Allbohus Fastighets AB. Tfn. 0472 – 150 15
Jonas Tenje, pressansvarig 0472 - 151 92

Pressmeddelande: Ny loppis öppnar i Moheda

Pressmeddelande: Ny loppis öppnar i Moheda

Den tomma lokalen i centrum på Växjövägen i Moheda är nu uthyrd. Det är företagaren Thomas Ahlin som har hyrt lokalen för att driva en loppis centralt i Moheda. Lokalen ligger mellan Gymmet och Direkten/blomsterbutiken.

- Etableringen är ett uppskattat tillskott till Moheda centrum. Många väljer idag att handla på loppisar då det är ett bra val både för plånbok och miljö, en trend som vi gärna vill uppmuntra till. Säger Caroline Fagerström Marknadschef på AllboHus.

Thomas driver sen tidigare en loppis i Växjö och han planerar att öppna den nya loppisen i Moheda redan nu på söndag den 3 maj.

- Lokalen är jättebra för en loppis och jag har massor med fina saker att fylla butiken med så jag välkomnar alla besökare, stor som liten att titta in, hälsar Thomas.