Börjat tröttna på trädgårdsskötsel?

Det finns många fördelar med att hyra bostad. Du behöver exempelvis inte klippa gräset. AllboHus har många lägenhetstyper att erbjuda. Klicka på länkarna till höger för att läsa om våra områden eller se våra lediga lägenheter. Du kan även registrera din kravprofil och ställa dig i vår kostnadsfria bostadskö.

Vi vill att du ska trivas i din bostad.

Vi tror att tillgänglighet leder till bra service. Därför har vi samlat all information som rör din lägenhet här på vår hemsida. Genom hemsidan kan du även snabbt och lätt göra felanmälan och till exempel se dina hyresavier via Mina Sidor.

Om AllboHus

AllboHus Fastighets AB är ett allmännyttigt bostadsbolag som sedan 1948 hyr ut lägenheter och lokaler i Alvesta kommun. Idag har vi ca 1900 lägenheter och 200 lokaler belägna i nästan alla tätorter i kommunen. Hos oss finner du både marklägenheter och traditionella hyreslägenheter i olika format.

Anmäl alltid direkt om något är fel.

Det är enkelt och inte speciellt tidskrävande att göra en felanmälan via Mina Sidor på vår hemsida. När den sedan är gjord kan du följa händelseförloppet dygnet runt. Klicka på länken till höger och följ instruktionerna.

Senaste Nyheter

Se alla nyheter

Pressmeddelande - Bryggaren blir Söderbacka, 44 lediga lägenheter i centrum.

Pressmeddelande - Bryggaren blir Söderbacka, 44 lediga lägenheter i centrum.

Pressmeddelande 190809:

Bryggaren blir Söderbacka, 44 lediga lägenheter i centrum.

 

Den 10 september släpper AllboHus 44 hyresrätter i centrala Alvesta i det som nu heter Söderbacka. De 44 lägenheterna är exklusivt för de som fyllt 65 och kommer bli ett av Sveriges mest centrala 65+ lägenheter med nära till både butiker, vårdcentral, restauranger och kommunikationer.

 

– Många har följt ärendet med nedläggningen av Bryggaren och har hållit en tät kontakt med AllboHus kundtjänst för att få information om och när lägenheterna ska hyras ut eftersom att både lägenheterna och läget är så trevliga, säger AllboHus Marknadschef Caroline Fagerström.

 

Efterfrågan på lägenheter i Alvesta kommun är hög och att nu 44 lägenheter i centrala Alvesta blir lediga för uthyrning på ett bräde är mycket ovanligt.

– Det är oerhört betydelsefullt för att få igång flyttkedjor på ett bra sätt. Detta ligger helt i linje med våra mål med tanke på våra framtida satsningar med nya bostadsprojekt, säger Caroline Fagerström

 

AllboHus räknar med att många av de blivande nya hyresgästerna i Söderbacka är aktiva människor som väljer att sälja sina hus och därmed slippa tex snöskottning, måla fasader eller klippa gräs. Istället kan de satsa på ett liv med mycket hög kvalitet där de kan ägna sig åt det de älskar.

 

Lägenheterna hyrs ut i AllboHus ordinarie bostadskö och det som avgör vem som får hyra bostaden är antalet köpoäng och födelseår.
 

– Vi är glada över att kunna erbjuda ett 65+ boende i ett så fint läge. På Söderbacka möter vi de krav som både kunder och omvärlden ställer på ett boende av denna typen. Den som väljer att flyta till Söderbacka kommer kunna vara med att påverka sitt boende till exempel utformningen av innergården. Om de boende önskar tex odlingslotter, växthus eller egna hönor på innergården så kommer AllboHus försöka hjälpa till att lösa det, berättar Caroline.

 

En ytterligare bonus är att Omsorgsförvaltningen planerar att öppna en träffpunkt för seniorer i samma hus. Detta kommer ge en ökad trivsel och möjlighet till gemenskap med nya och gamla bekantskaper.

 

– Den 14 september håller vi öppet hus för alla nyfikna, oavsett ålder. Då finns möjligheten att besöka Söderbacka och titta på de fina lägenheterna, avlutar Fagerström.

Brand på Hagagårdsvägen 2D

Brand på Hagagårdsvägen 2D

Nu på morgonen fick vi larm om en brand i tvättstuga på Hagagårdsvägen 2D. Brandkåren och polisen har varit på plats, ingen har blivit skadad och branden är nu släckt. Det är ännu inte klart vad branden berodde på.  Nästa steg blir att sanera tvättstuga och trapphus, saneringsfirman är på väg.

Undertiden som tvättstugan saneras kommer hyresgästerna på Hagagårdsvägen 2D istället kunna boka tid och tvätta på Hagagårdsvägen 2C.

Har du bokad tvättid på Hagagårdsvägen 2D idag? Gå inte in i tvättstugan. Du kommer istället kunna boka om din tid på Hagagårdsvägen 2C.

Tack för ert tålamod under tiden.

 

Oseriösa företag i farten

Oseriösa företag i farten

Några av våra hyresgäster har fått besök och erbjudande om rengöring och spolning av golvbrunn. Detta är ingenting som AllboHus eller Alvesta kommun har beställt eller är delaktiga i.

 

AllboHus medarbetare kommer aldrig till er lägenhet för att åtgärda fel utan att ni själva har felanmält eller beställt ett arbete.  När vår personal utför planerade ventilationskontroller eller liknande så får ni som hyresgäst alltid veta det skriftligen i god tid innan vi ska komma. Samtliga medarbetare hos AllboHus bär arbetskläder med logotype samt legitimation och kan alltid legitimera sig. Om du som hyresgäst ändå känner dig osäker så kontakta vår kundtjänst så kan de direkt bekräfta om det är rätt person som står utanför er dörr. 

Ska du flytta i augusti?

Ska du flytta i augusti?

Ska du flytta den 1 augusti? Här är viktig information kring din flytt.

Den 1 augusti 2019 infaller på en torsdag vilket innebär att in- och utlämning av nycklar sker torsdagen den 1 augusti. 

Om du flyttar ut gäller följande: 
Nycklar ska lämnas in till kundtjänst på Storgatan 15A i Alvesta senast kl. 12.00 torsdagen den 1 augusti. Men vi ser gärna att du lämnar in dem tidigare.

 

Om du flyttar in gäller följande: 
Nycklarna hämtas i kundtjänst på Storgatan 15A i Alvesta tidigast kl. 13.00 torsdagen den 1 augusti. Tänk på att planera din flytt i god tid.

Nya regler om rökförbud

Nya regler om rökförbud

Den 1 juli blir det förbjudet att röka på vissa allmänna platser utomhus, till exempel på lekplatser, torg eller vid entréer till lokaler som allmänheten har tillträde till.

 

Vi har en skyldighet att upplysa dig om att det är förbjudet att röka på lekplatser och enligt de nya reglerna blir det även förbjudet att röka vid entréer till rökfria lokaler som allmänheten har tillträde till. Det kan exempelvis vara entréer till restauranger och butiker med ingång från gatan. Ansvaret för att rökförbudet efterlevs ligger på ägaren eller den som bedriver verksamhet i lokalen. Det gäller oavsett om man äger eller disponerar över området utanför entrén.

Lokalvårdare vikariat

Lokalvårdare vikariat

Vi söker lokalvårdare i Alvesta och Moheda

Vi söker dig som vill bli en del av ett härligt team lokalvårdare där arbetsdagen präglas av serviceanda, gemenskap och glädje. Tillsammans städar vi kommunala lokaler och trapphus samt utför flyttstädningar, hushållsnära tjänster och periodiskt underhåll av golv till våra hyresgäster i Alvesta och Moheda. Just nu har vi två vikariat med möjlighet till förlängning. Goda kunskaper i svenska språket samt B-körkort är ett krav. Placeringsort Alvesta eller Moheda.


Lokalvårdare till Alvesta. Tjänsten är ett vikariat på 68,7 % med tillträde aug/sept 2019 och varaktighet t o m 2019-12-31.

Lokalvårdare till Moheda. Tjänsten är ett vikariat t o m 2020-02-28 med tillträde aug/sept 2019 och där omfattningen är 75-100%.

Frågor är välkomna till Servicechef Stefan Fransson tel. 0472-150 61 eller Personalchef Kristina Petersson tel. 0472-154 39.

Välkommen med din ansökan genom att skicka in ditt personliga brev och CV till ansokan@allbohus.se senast den 2019-07-11.