AllboHus Fastighets AB är ett kommunalt allmännyttigt fastighetsbolag som förvaltar bostäder och lokaler på åtta orter i Alvestas kommun. AllboHus äger 1830 lägenheter och 111 700 kvm lokaler. Vi har ett varierat utbud av lägenheter i centrala och lantliga lägen. Lokalerna innebär allt från skolor och äldreboende till butiker och restauranger. Vi är en central aktör i utvecklingen av Alvesta kommun. Idag är vi 100 medarbetare inom olika yrkesgrupper. AllboHus erbjuder dig ett utvecklande arbete med kunden i fokus i ett bolag med kompetenta medarbetare och god stämning.

Lediga tjänster

Controller

Arbetsuppgifter

Som controller ingår du i Ekonomiavdelningen tillsammans med ekonomichef och två ekonomiassistenter och tillsammans arbetar vi med att ge ett kvalificerat ekonomiskt stöd till AllboHus verksamhet. Du kommer ha ett nära samarbete med verksamheten i budget-, uppföljnings- och prognosarbetet. Du arbetar självständigt med såväl återkommande rutiner som med uppföljning och analyser.

Dina regelbundna arbetsuppgifter kommer vara budget, uppföljningar och bokslut samt momsredovisning. Däremellan stödjer och utvecklar du den ekonomiska styrningen i verksamheten samt deltar i projekt och utredningar.

Du kommer att vara specialist inom vissa ekonomiska frågor, det är därför viktigt att du är serviceinriktad och kan anpassa dig till mottagarens nivå på ekonomiska kunskaper. I tjänsten ingår även att utveckla och utbilda nya medarbetare i vårt ekonomisystem och beslutsstödsystem.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av att arbeta som ekonom/controller, gärna inom fastighetsbranschen. Du har relevant högskoleutbildning inom ekonomi. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i rollen behöver du ha en mycket god analytisk förmåga, god helhetssyn samt vara strukturerad och noggrann i ditt arbetssätt. Du trivs med att arbeta självständigt med varierande arbetsuppgifter och är driven samtidigt som du har god förmåga till samarbete. Du är en ansvarsfull person med en positiv inställning och du stimuleras av att få vara med och påverka och stötta verksamheten på bästa sätt. Du ska ha goda kunskaper i svenska och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift samt mycket goda kunskaper i Excel. B-körkort krävs.

Anställningsform/Lön

Tillsvidareanställning heltid. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Individuell månadslön.

Ansökan

Urval sker löpande. Ansökan sänds till ansokan@allbohus.se senast den 22/10 2018. Ansökan skall innehålla personligt brev och CV.

Upplysningar

Ekonomichef, Miriam Sjödén Fransson 0472-154 43. Personalchef Kristina Peterson 0472-154 39. Facklig företrädare: Linda Svahn, Vision 0472-154 36.

Kommunikatör

Vi söker dig som trivs med varierande arbetsuppgifter, är kreativ och kommer med nya idéer som du också kan förverkliga. Vad gäller kommunikationsstrukturen är vi i en uppbyggnadsfas och vi behöver därför en person som vill vara med på vår resa och bidra till vår utveckling.

Tjänsten

Som kommunikatör är din funktion viktig för att upprätta och bibehålla en bra kommunikation internt såväl som externt.  Hos oss får du nästan 100 nya, trevliga kollegor som jobbar inom olika yrkesgrupper.

I arbetet kommer du arbeta med vår webb, vårt intranät, sociala medier, trycksaker, mallar och vara ett stöd i kommunikationsfrågor för våra medarbetare.

Du arbetar brett med kommunikationen, både digitalt och tryckt. Du ingår i Kundteamet som består av kundservice, uthyrning, bovärdar och bosociala frågor. Du kommer också ta emot och hjälpa kunder både via telefon, digitalt samt direkt i vår kundtjänst. Du kommer projektleda egna projekt och kundaktiviteter.

Kvalifikationer

Vi tror att du har ett utpräglat strategiskt tänk och kan se och förstå sambandet mellan AllboHus varumärke och hur kommunikationen är avgörande för att vår organisation ska leva upp till varumärket.

Du ska också se och förstå hur planeringen i sin helhet bidrar till att skapa behov och möjligheter till kommunikation.

För att vara framgångsrik ska du också vara ansvarstagande, lösningsorienterad, kommunikativ samt strukturerad i ditt arbetssätt. Din förmåga att samarbeta kommer att värdesättas, men du arbetar lika bra självständigt som i grupp. Erfarenhet från liknande arbete är meriterande.

Erfarenhet av tidigare arbete inom kommunikation eller högskoleutbildning inom området eller annan utbildning som anses likvärdig.

Erfarenhet av varierat kommunikationsarbete.

Övriga kunskaper och färdigheter

Goda kunskaper i InDesign eller motsvarande och i Officepaketet. Kunskaper i texthantering och kommunikationsplanering.
Du bör också ha goda kunskaper i WCAG och tillgänglighetskrav på webb, GDPR, användarvänlighet och digital utveckling och kommunikation.

Kunskaper i att hantera foto och rörlig bild är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina teoretiska kunskaper men de personliga egenskaperna är minst lika betydelsefulla.

Språkkunskaper

Goda kunskaper i svenska språket, mycket god förmåga att uttrycka sig i skrift och tal.

Flerspråkighet är meriterande.

B-körkort krävs.

Anställningsform/Lön

Tillsvidareanställning heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Individuell månadslön.

Placeringsort Alvesta.

Ansökan

Urval sker löpande. Vänta därför inte med din ansökan. Ansökan märkt med ”Kommunikatör” sänds till ansokan@allbohus.se senast den 15 oktober 2018. Ansökan ska innehålla personligt brev och CV.

Kontakta oss gärna.

Kundchef, Caroline Fagerström 0472-150 53
Personalchef, Kristina Petersson tel. 0472-154 39
Facklig företrädare för Vision, Miriam Sjödén Fransson tel. 0472-15443.

Vår policy är att våra rekryteringsannonser ligger kvar tills dess att tjänsten är tillsatt.

Vi undanber oss alla typer av erbjudande om rekryteringsstöd.