Om AllboHus

AllboHus Fastighets AB är ett allmännyttigt bostadsbolag som ägs av Alvesta kommun. AllboHus grundads 1948 med ambition att hyra ut lägenheter och lokaler i Alvesta kommun. Bolaget har ca 100 anställda.

Vi har ca 1900 lägenheter och 200 lokaler belägna i nästan alla tätorter i kommunen.

Hos oss finner du både marklägenheter och traditionella hyreslägenheter i stort eller litet format. Våra lägenheter håller god standard till en rimlig hyra.

Våra lokaler består av allt från affärslokaler till lokaler för privat och offentlig service. Sedan 2013 äger Allbohus de flesta skolor och förskolor i Alvesta kommun.

Majoriteten av våra lägenheter har tillgång till bredbandsanslutning och kabeltvnät. Bredbandsnätet är ett så kallat öppet nät där du kan köpa flera olika tjänster av olika tjänsteleverantörer. I kabeltvnätet kan du se must carry kanalerna utan setupbox.

I majoriteten av våra lägenheter har vi el inkluderat i hyran, vilket innebär att du betalar din elförbrukning på hyresavin till AllboHus.

Din boservice sköts av våra bovärdar som finns på något av våra områdeskontor. De ger dig snabb service och till dem är du välkommen med alla ärenden som rör ditt boende eller din lokal.

För oss är det viktigt att du trivs och känner dig som hemma.

AllboHus förvaltar även en del lokaler åt Alvesta kommun.